Biografie

Roland Baak - Rockacademie gediplomeerd drummer, drumdocent en bandcoach.

18 September 1984 was de dag dat ik in Geertruidenberg geboren werd. Toen ik vijf was kreeg ik van Sinterklaas een speelgoeddrumstel. Toen mijn stiefmoeder zag dat ik hier zo lang zo veel plezier in had ging ik op achtjarige leeftijd naar de muziekschool in Middelburg om daar drumlessen te volgen.

Nadat ik na acht jaar alle diploma's had gehaald ging ik de vooropleiding Popmuziek volgen bij het conservatorium in Rotterdam. Daar heb ik twee jaar les gehad van Juan van Emmerloot. Mijn doel was toch om een volwaardige Rockacademie opleiding te volgen dus ging ik daarna (2004) naar de Rockacademie en heb ik de opleiding met als afstudeerrichting Docentschap met succes afgerond.

Vanaf mijn twaalfde heb ik in veel bands gespeeld variërend qua stijl van jazz tot pop en van metal tot hiphop. Met deze bands heb ik uiteraard de kleinste kroegen gezien, maar ook de grotere podia zoals Paradiso, Patronaat en de Grote Zaal van 013. Ook heb ik met mijn huidige bands in Marokko, Engeland en Oostenrijk gespeeld. Daarnaast heb ik gefigureerd in videoclips (Gino Vannelli, Chapter7) en tv-optredens (o.a. Esmée Denters en Ronan Keating).

Toen ik 16 jaar was begon ik met zelfstandig drumles geven bij mijn moeder thuis. Twee jaar later verhuisde ik naar mijn vader in Oosterhout. Omdat ik ervaring op wilde doen bij een professionele grote drumschool ging ik bij Drumschool Mark Eeftens lesgeven en nam ik ook zelf les. Dit heb ik twee jaar gedaan. Ondertussen had ik ook nog mijn eigen leerlingen bij mijn vader thuis.

Sinds dat ik 21 ben woon ik in Tilburg en daar geef ik nu zelfstandig drumles in een eigen ruimte. Op de Rockacademie heb ik twee jaar drumles gegeven als bijvak voor andere studenten.

Naast drumdocent verzorg ik workshops "Trommel op Rommel" en coach ik de sambabands Divertimento en Oi Xangó.